Hobby in de kijker; collega Johan is mobiele seingever

18 april 2016 door Sophie Vandepitte - stagiaire HR in Work hard, play hard, Omega Pharma maakt je beter

Mijn eerste taak als seingever was een triatlon in Brugge zo’n 10 jaar geleden, het was dan nog niet met de moto maar dat beviel me zodanig dat ik de smaak te pakken had. Dit was de start van tot waar ik nu gekomen ben.

Ik werd lid van de Belgische wielerbond en ontving een vergunning om als mobiele seingever de veiligheid van de mensen die deelnemen aan een event te verzekeren. Mijn grootste koers waarbij ik dit jaar mocht meerijden, was de Ronde van Vlaanderen voor de dames en dit was een heel mooie ervaring op alle gebied. De sfeer langs de straten is niet te beschrijven wat je allemaal ziet en hoort. Het is een ware volksverhuis en  vooral een volksfeest, massa’s mensen langs de straten met muziek, drank en met het prachtige weer dat het die dag was ook de geur van vele bbq’s mogen opsnuiven.

Een ander evenement dat me zal bijblijven die ik kreeg om via Etixx (sponsor) de wielerploeg Tinkoff te volgen op hun voorbereiding van Parijs-Roubaix. Dit was een unieke ervaring om deze ploeg te volgen en dit dan nog met een wereldkampioen als Peter Sagan in hun midden.

In het peloton gaat de stem op om het aantal motorrijders te verminderen of om regels op te leggen aan de motards. Walter Planckaert maakt een onderscheid tussen seingevers en fotografen: “We hebben de seingevers nodig voor de veiligheid van de wedstrijd. De hoeveelheid fotografen daarentegen, dat moet veranderen.” Ik ben hier volledig mee akkoord en blijf deze (belangrijke) hobby met passie uitvoeren!


  


« Terug naar overzicht
 
© Perrigo - 2018
Website by DEBUGGED