Omega Pharma steunt Passo Dello Stelvio en de strijd tegen diabetes

13 november 2014 door Davy De Vlieger - CEO Omega Pharma Belgium in We do care

Omega Pharma neemt zijn verantwoordelijkheid als grootste OTC bedrijf en is hoofdsponsor van de Passo Dello Stelvio, de legendarische fietstocht in de strijd tegen diabetes. Omdat levensstijl bij het voorkomen van diabetes heel belangrijk is heeft Omega Pharma met producten als Etixx (nr 1 in sportvoeding in de apotheek) en Arterin (nr 1 in natuurlijke cholesterolverlagers in de apotheek) een belangrijk aandeel in het gezond houden van de Belgische bevolking. Omega Pharma ondersteunt dit project dan ook met de hoop op een talrijke opkomst zodat de strijd tegen diabetes succesvol verder gezet kan worden.

 

Beklim de Stelvio en steun de strijd tegen diabetes

Aan de vooravond van Wereld Diabetes Dag, 14 november, stelt Golazo sports voor de 3e maal op rij 'Passo dello Stelvio' voor. In het weekend van 11-12-13 juni 2015 beklimmen meer dan 2000 wielerliefhebbers deze legendarische col in het Italiaanse Bormio ten voordele van de strijd tegen diabetes.

Wie op zoek is naar een nieuw fietsdoel in 2015 hoeft niet meer te twijfelen. De Stelvio is met zijn 2758 meter één van de hoogste, maar vooral één van de mooiste Europese bergpassen. Bormio is de ideale uitvalsbasis voor een fietsvakantie. Het Italiaanse Alpenstadje ligt op amper 890 km van Brussel en vanuit de vallei kan je makkelijk 15 cols ontdekken, met de Stelvio als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt.


Fietsen tegen Diabetes

Geen geschikter moment dan Wereld Diabetes Dag om dit beweegproject aan te kondigen. Diabetes dreigt een wereldwijde epidemie te worden. Tegen 2030 heeft 1 op de 10 Belgen diabetes, dat zijn meer dan 1 miljoen mensen. Schrikwekkende cijfers. Bij type 2 diabetes, de meest voorkomende vorm, zijn ongezond eten en te weinig bewegen de grote boosdoeners. 'Passo Dello Stelvio'  moet diabetes onder de aandacht brengen van de bevolking en de beleidsmakers, maar vooral aanzetten tot meer bewegen (fietsen). Daarnaast worden fondsen geworven ten voordele van de diabetesverenigingen Diabetes Liga en Association Belge du Diabète.

Ook de Diabetes Liga juicht het initiatief toe. “Nog steeds bestaan er heel wat misverstanden rond diabetes. Met dit mooie project willen we aantonen dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes, type 1 of type 2, mits uiteraard de nodige medische begeleiding. Daarnaast vestigen we de aandacht op de preventieve kracht van beweging bij mensen die een verhoogd risico hebben op type 2 diabetes. Immers, beweging is een essentiële pijler in zowel de behandeling als preventie van diabetes.”

In het kader van dit goede doel zullen ook 7 deelnemers met type 1 diabetes  en 8 deelnemers met type 2 diabetes of prediabetes , onder begeleiding van een medisch team, naar de top van de Stelvio klimmen. De Stelvio ambassadeurs van edities 2013 en 2014 zullen als fiere meters en peters dit nieuwe ‘Stelvio team’ ondersteunen bij hun uitdaging. Meer info via www.diabetes.be 

Peter Lucien Van Impe zet voor de derde maal zijn schouders onder het project en zal de deelnemers in juni een hart onder de riem steken.

De inschrijvingen zijn geopend, snel zijn is de boodschap!

Inschrijven kan vanaf nu op www.passodellostelvio.be  


  


« Terug naar overzicht
 
© Perrigo - 2018
Website by DEBUGGED