Perrigo neemt Omega Pharma over

6 november 2014 door Davy De Vlieger in We do care

We zijn blij en trots te kunnen meedelen dat Omega en Perrigo Company, een leidende mondiale gezondheidszorgverlener, een overeenkomst aangegaan zijn volgens welke Perrigo Omega zal overnemen.

Sinds onze oprichting in 1987 hebben we ons gefocust op het daadwerkelijk uitvoeren van onze op de apotheker gerichte groeistrategie in heel Europa, waarbij we met succes een topproductportefeuille van zelfzorgmiddelen (over-the-counter, OTC) en een leidende pan-Europese commerciële infrastructuur hebben uitgebouwd. Deze overname is een opwindend moment in de geschiedenis van ons bedrijf, en we heb het volste vertrouwen in het toekomstige succes van de gefuseerde bedrijven.

Perrigo is een leidende mondiale leverancier van zelfzorgmiddelen (over the counter, OTC) en generieke op recept verkrijgbare (Rx) farmaceutica, babyvoeding, voedingsproducten, diergezondheid, voedingssupplementen en actieve farmaceutische ingrediënten (API). Sinds haar oprichting in 1887 is Perrigo uitgegroeid tot 's werelds grootste fabrikant van OTC farmaceutische producten voor de winkelmerkenmarkt, en het bedrijf heeft 9600 werknemers en een reputatie van toonaangevende innovatie. Het bedrijf, dat nu gevestigd is in Dublin, Ierland, heeft ruim 46.400 m2 terrein met ruimte voor productie, onderzoek en ontwikkeling en logistiek in acht landen, waaronder een belangrijke aanwezigheid in Amerika in Michigan.

Samen zullen we een substantieel bredere productportefeuille hebben met gevestigde mondiale platformen en distributiekanalen om onze klanten en patiënten beter van dienst te kunnen zijn.

De fusie van Perrigo en Omega zal de toeleveringsketen binnen onze respectieve voetsporen nog uitmuntender maken. Verder verwachten we betekenisvolle mogelijkheden tot groei van onze bruto inkomsten, die bepaald worden door maximaal te profiteren van Perrigo's aanvullende producten en onze kernproducten in OTC, VMS (vitamines, mineralen en supplementen) en Diergezondheid in al onze gecombineerde commerciële netwerken.

We zijn opgewonden over de extra mogelijkheden en waarde die deze transactie inhoudt voor ons bedrijf, onze werknemers, onze patiënten en klanten.


  


« Terug naar overzicht
 
© Perrigo - 2018
Website by DEBUGGED