Over ons

Belgische OTC-specialist

Welkom bij Perrigo België! Wij zijn de specialist bij uitstek in voorschriftvrije geneesmiddelen, verzorgings- en gezondheidsproducten die te koop zijn bij de apotheker. Binnen ons portfolio hebben wij zowel voorschriftvrije geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, biociden, voedingssupplementen als cosmetische en verzorgingsproducten.

Wij zijn actief in maar liefst 14 verschillende segmenten van de Belgische OTC-markt. Hierin nemen wij 7 n°1- en 6 n°2-posities in. Wij zijn een organisatie die uiterst flexibel en doelgericht kan werken. Wij combineren de R&D-kennis & logistieke slagkracht van een grote internationale groep met de dynamiek en flexibiliteit van een lokale Belgische onderneming.

Merkenbouwer

Wij zijn merkenbouwers bij Perrigo België: wij zetten de Belgische patiënt centraal in alles wat wij ondernemen en creëren vraag door op een relevante én innemende manier in te spelen op de behoeften van die patiënt.

Wij zijn dan ook fier op ons portfolio van topmerken zoals XL-S Medical, Physiomer, NiQuitin, Davitamon, Galenco, Arterin, Phytosun Arôms, Zaffranax, Ymea, Dermalex, Vitafytea … Onze ambitie is om stap voor stap deze merken verder uit te bouwen tot onbetwistbare referenties in hun categorie.

Sterke lokale verankering

Perrigo België bestaat uit een Belgisch team van 130 werknemers. Vanuit onze vestiging in Nazareth en samen met ons gemotiveerde team op de baan, werken wij elke dag doelgericht aan onze missie om mensen gezond gelukkig te maken.

Wij worden gestuurd door een volledig lokaal enthousiast managementteam, onder leiding van onze General Manager, Christophe Van Damme. We maken deel uit de Branded Consumer Healthcare afdeling van Perrigo. Deze divisie is hoofdzakelijk in Europa actief en specialiseert zich in het ontwikkelen van sterke en betrouwbare lokale OTC merken. In deze context werken we samen met onze Europese collega’s, maar toch behoudt elk land ook veel autonomie. Perrigo gelooft immers in de kracht van verbinding met de lokale patiënt/consument voor het uitbouwen van duurzame merken.

PERRIGO

Perrigo, geregistreerd op de beurs van NY, is een globale speler binnen de gezondheidsmarkt, die een diepgewortelde oorsprong heeft in Michigan in de Verenigde Staten sinds 1887. Perrigo heeft een sterke geografische voetafdruk dankzij verscheidene overnames, waaronder deze van Omega Pharma eind 2014.

Perrigo is een leidende mondiale leverancier van over-the-counter producten en generische op voorschrift verkrijgbare farmaceutica, babyvoeding, voedingsproducten en -supplementen en actieve farmaceutische ingrediënten.

Het bedrijf, met hoofdzetel in Dublin, realiseert een globale omzet van 4,9 miljard dollar. Met zijn 10 000 werknemers wereldwijd is Perrigo hoofdzakelijk actief in de Verenigde Staten, Europa en Australië.

De Europese tak van Perrigo staat in voor een omzet van 1,5 miljard dollar, gerealiseerd in 30 landen. Perrigo Europa is een top 10-speler in de Europese OTC-markt met een doorgedreven focus op merken en een sterke lokale autonomie: zowel R&D, productie als het commercieel beleid worden vanuit Europa gestuurd.

Onze Missie

In alles wat wij doen, willen wij de Belgische patiënt aanmoedigen proactief zijn gezondheid in handen te nemen en dit in partnership met de apotheker als centrale zorgverlener. Gezonde gelukkige mensen, daar doen wij het samen voor.

Ons Engagement

Naar onze patiënten

Wij geloven dat wij allemaal zelf een enorme impact op onze gezondheid kunnen hebben. Door gevarieerd te eten, genoeg te bewegen en kwalitatieve producten en supplementen te gebruiken zetten wij al een belangrijke stap in de goede richting.

Wij luisteren naar u en bieden u een uitgebreid gamma van voorschriftvrije geneesmiddelen en gezondheidsproducten aan die voor u het verschil maken. Ons R&D-teams in Nazareth en Stockholm werken doelgericht aan de lancering van relevante, kwalitatief hoogstaande en betrouwbare gamma’s. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat u steeds de nodige informatie krijgt, hetzij via uw apotheker, via onze sites of andere relevante media. Enkel zo kunt u de juiste keuzes maken.

Naar onze klanten

Wij geloven in een sterk partnership met onze klanten waarbij wij naar elkaar luisteren en kennis delen. Hierdoor brengen wij relevante producten en diensten op de markt om samen op een rendabele en duurzame manier onze patiënten te kunnen helpen.

Naar onze werknemers

Wij bieden een boeiende werkomgeving waarbij ieder zelf het verschil kan maken in het leven van onze patiënten. Door de unieke mix van een autonome lokale onderneming die gesteund wordt door de professionaliteit van een grote internationale groep, hebt u zelf een significante impact op de bedrijfsvisie en -resultaten.

Naar onze maatschappij

Wij Belgen zijn Europese koplopers in het slikken van geneesmiddelen. Wij geloven dat de gezondheidszorg doelgerichter kan evolueren, van een curatieve zorg naar een preventieve zorg waar mogelijk. Hierin willen wij bijdragen door iedere Belg aan te moedigen om proactief zijn gezondheid in handen te nemen en dit in partnership met zijn apotheker als centrale zorgverlener. Zo werken wij allen mee aan een kwalitatieve, veilige en duurzame gezondheidszorg.

 
© Perrigo - 2021
Website by DEBUGGED