Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijke Belgische verankering

Perrigo België bestaat uit een Belgisch team van 130 werknemers. Vanuit onze vestiging in Nazareth en samen met ons gemotiveerde team op de baan, werken wij elke dag doelgericht aan onze missie om mensen gezond gelukkig te maken.

Natural products

Ontstaan als Omega Pharma

Omega Pharma werd in 1987 opgericht en kort na de oprichting werd het eerste product ontwikkeld, een shampoo die in vijfliterflessen werd verkocht aan apothekers. Wat later ontwikkelde het bedrijf ook Phytosedan, een natuurlijk rustbevorderend product. Omega Pharma ontwikkelde en verkocht enkel de producten; de productie werd uitbesteed bij derden.

Snelle groei door overnames

Na de beursintroductie in 1998 werden in een sneltreinvaart bedrijven in België overgenomen. Na een hele reeks overnames op de Belgische thuismarkt startte in 2000 het internationalisatieproces. Via overnames en acquisities volgden de uitbreidingen elkaar snel op: Nederland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Griekenland, Italië, Scandinavië, Ierland, Zwitserland, Oost-Europa, Australië, Singapore, Nieuw-Zeeland, Indië,… .

Merger and acquisition
Stock Exchange

Een nieuw Amerikaans avontuur

Na 13 jaar actief te zijn als beursgenoteerd bedrijf werd er in 2012 een overnamebod uitschreven. Na de succesvolle beursexit werd in 2012 de afdeling voorschriftvrije geneesmiddelen van GlaxoSmithKline overgenomen.

Op 6 november 2014 ondertekende het management de overname van Omega Pharma door Perrigo. Perrigo, geregistreerd op de beurs van NY en met hoofdzetel te Dublin Ierland is een globale speler binnen de self-care markt, die een diepgewortelde oorsprong heeft in Michigan in de Verenigde Staten sinds 1887.

Ontdek onze Perrigo geschiedenis