Overslaan en naar de inhoud gaan

Een geschiedenis gekenmerkt door efficiënte gezondheidsoplossingen.

Meer dan 130 jaar geleden kende Perrigo een bescheiden start in het landelijke Michigan in de Verenigde Staten. Vandaag is het bedrijf een van 's werelds grootste aanbieders van vrij verkrijgbare zelfzorgproducten.

historyStoreInterior

De beginjaren

Afbeelding
historySmallMan

In 1887 kwam Luther Perrigo, eigenaar van een buurtwinkel en appeldrogerij, op het idee om gepatenteerde geneesmiddelen en huishoudelijke producten te verpakken en verdelen voor winkels op het platteland. Hij lanceerde het concept 'private label' om de klantentrouw te versterken.
Perrigo bood aan om zonder extra kosten de naam van de winkel te vermelden op de etiketten van epsomzout, zoete olie, bay rum, en tientallen andere droge en verse producten die buurtwinkels in voorraad hadden.

Focus op uitmuntende productiepraktijken

Perrigo opende zijn eerste productiefaciliteit in Allegan, Michigan in 1921. Halverwege de jaren dertig sloot het bedrijf een overeenkomst met zijn eerste grote private label-klant. Een eerste stap in zijn transformatie van herverpakker van huismiddelen tot fabrikant van betaalbare gezondheidsproducten.

Deze strategische verandering was de volgende decennia een motor voor de groei van Perrigo, en is vandaag het draagvlak voor de missie van de organisatie.

historyWorkersPose
High_Resolution_Factory_Worker_Web_Ready

Een groeiend bedrijf

De groei van Perrigo werd verder gestimuleerd door marktwijzigingen, waarbij bepaalde geneesmiddelen die eerder door een arts voorgeschreven moesten zijn, vrij verkrijgbaar werden. Omdat voor veel geneesmiddelen geen medisch voorschrift meer nodig was, zag Perrigo mogelijkheden om nieuwe huismerkversies van Advil®, Tylenol®, Flonase®, Allegra®, Prilosec®, Nicorette® en tal van andere producten te lanceren.

Tussen 1997 en 2013 breidde Perrigo door diverse overnames razendsnel uit, en veroverde het bedrijf de globale markt. Het assortiment werd verruimd met nieuwe vrij verkrijgbare huismerkproducten, zoals flesvoeding en diergeneesmiddelen. Zo versterkte Perrigo zijn positie als wereldwijde leider in consumptiegoederen.

Perrigo vandaag

Vandaag heeft Perrigo als doel het leven van consumenten beter te maken met hoogwaardige en betaalbare zelfzorgproducten. Artikelen die altijd en overal staan voor betrouwbare topkwaliteit.

Perrigo, gereferentieerd op de NY Stock Exchange en met hoofdzetel in Dublin, Ierland, is een mondiale speler in de consumenten self-care markt met diepe wortels in Michigan Verenigde Staten sinds 1887.

historyPerrigoToday