Overslaan en naar de inhoud gaan

Productiesite Medgenix

Als deel van de Perrigo groep, produceren we op deze site voornamelijk farmaceutische en cosmetische producten, met een sterke focus op internationale export.

Medgenix production site

Een rijke geschiedenis

Medgenix Benelux nv kent een rijke historiek sedert de opstart in 1926, toen nog onder de naam Labo Vandenbussche, en is gericht op productie van geneesmiddelen die verdeeld werden naar groothandelaars & apothekers in België. In 2000 werd Medgenix deel van de Omega Pharma groep.

In 2015 nam Perrigo de Omega Pharma groep over, en sindsdien zijn wij trots om deel te mogen uitmaken van deze internationale groep met ruim 9.000 medewerkers.

Gelegen te Wevelgem, nabij Kortrijk zijn wij een goede uitvalsbasis voor de export van onze producten.

 

Blijvende internationale groei

Ondertussen telt Medgenix ruim 140 collega's die voornamelijk bezig zijn met de productie van farmaceutische & cosmetische zalven, crèmes, lotions, shampoos, vloeibare zepen, siropen, vloeibare voedingssupplementen, en andere producten in vloeibare en halfvaste vorm.

Ongeveer 90% van de producten die Medgenix produceert, worden geëxporteerd (vnl. naar Europese markten), en minder dan 10% wordt binnen België via de apotheek of de farmaceutische groothandel verdeeld.

 

Production line
Filling line

Aandacht voor ontwikkeling

Medgenix beschikt over een QC en R&D afdeling voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Het labo is volledig uitgerust met moderne en aangepaste instrumenten voor het analyseren van grondstoffen en afgewerkte producten, formulatie-testen, ontwikkeling en validatie van analytische methodes, stabiliteits-en compabiliteitstesten, ... met respect voor recente GLP en ICH reglementering. En ook in onze installaties wordt continu geïnvesteerd om gebruik te kunnen maken van de nieuwste technologieën. Hiermee blijven we dan ook inzetten op het verbeteren van onze producten om het welzijn van onze klanten te verhogen.

Investeren in onze mensen

Naast een degelijke onboarding worden collega's hier goed opgeleid zodat ze zich comfortabel in hun job kunnen voelen. Daarnaast is er oog voor persoonlijke ontwikkeling door bijscholing en interne doorgroeimogelijkheden. Een sterke nadruk op samenwerken en verantwoordelijkheidszin maken Medgenix een interessante werkplek waar geïnvesteerd wordt in medewerkers.

Ben je geïnteresseerd om ons team te versterken, bekijk dan zeker onze vacatures en start je avontuur bij Medgenix!

Production Ladies